Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/apspartner.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2695
Vil du vide mere om hvad et ApS er, så læs denne side | Apspartner.dk

Hvad er et ApS?

ApS er en forkortelse for anpartsselskab, som hører under kategorien kapitalselskab. Et kapitalselskab er bl.a. kendetegnet ved, at ejeren er beskyttet af begrænset hæftelse. Det betyder, at ejeren ikke risikerer sin private formue, såsom hus og bil, hvis selskabet skulle få svært ved at betale eventuelle kreditorer. 

Som ejer i et anpartsselskab hæfter du kun for de penge, du investerer i selskabet – dvs. selskabskapitalen. Bemærk venligst, at det er et lovkrav, at et anpartsselskab stiftes med minimum 40.000 kr. i selskabskapital. 

Anpartsselskaber bruges ofte i holdingstruktur, da anpartsselskaber kan oprettes og ejes af såvel privatpersoner som andre selskaber. Oprettes drifts- og holdingselskab samtidig, kan du benytte dig af det, der kaldes rullende kapital. På den måde skal du ikke investere 2 x 40.000 kr. i de to ApS’er, men lade selskabskapitalen fra holdingselskabet rulle ned i driftsselskabet.

Trykker du på knappen nedenfor, bliver du videresendt til Legaldesk.dk, hvor du kan oprette dit ApS på 15 minutter. Her kan du også se, hvordan oprettelsen foregår i praksis, hvad prisen inkluderer og hvad du ellers bør være opmærksom på.

  • anpartsselskab
  • DKK1.768 eksl. momsInkl. DKK 670,- i offentligt gebyr & DKK 399,- i registreringsgebyr
  • opret aps her

 

Fordele ved et ApS

ApS som selskabsform giver dig en række fordele, som personligt ejede virksomheder ikke gør.

 

  • Økonomisk sikkerhed: Når du driver et ApS, hæfter du ikke i samme grad som med en personligt ejet virksomhed. Skulle det gå helt galt og virksomheden gå konkurs, så hæfter du højst for din indskudte kapital. Kreditorer kan med andre ord ikke gøre udlæg i dine private værdier, såsom bolig og bil, og de kan heller ikke gøre krav på penge, som er ført fra drifts- til holdingselskab.  

 

  • Professionel tyngde: Med et anpartsselskab kan og skal du bruge ordet ’Anpartsselskab’ eller forkortelsen ’ApS’ i dit firmanavn. Dette sender et stærkt signal om professionalitet til fremtidige samarbejdspartnere, da de dermed ved, at du som minimum har en selskabskapital på DKK 40.000.

 

  • Fleksibel selskabsform: I modsætning til enkeltmandsvirksomheden, giver et ApS dig mulighed for at starte virksomhed sammen med andre. Dette giver fleksibilitet i forhold til samarbejde mellem andre ildsjæle indenfor dit fagområde.

 

  • Selskabskonstruktion: Et ApS kan både bruges som enten et holdingselskab eller et driftsselskab. Du kan tilmed bruge de samme DKK 40.000 på at stifte begge selskaber fra starten, hvormed du har det, man kalder en selskabskonstruktion. I praksis betyder dette, at du løbende kan hive penge fra overskud i dit driftsselskab ud til dit holdingselskab, hvormed pengene dels er beskyttet mod kreditorer i driftsselskabet, dels kan investeres i andre driftsselskaber, og dels kun bliver beskattet med selskabsskat frem for personbeskatning, som ville være tilfældet ved et overskud i en personligt ejet virksomhed.

 

Den eneste umiddelbare ulempe ved et ApS er, at du skal bruge en selskabskapital på 40.000 kr. Dog kan indskuddet både være kontanter og andre værdier, og du kan tilmed bruge pengene på at udvikle forretningen efter opstart, hvormed beløbet altså kun er et indskud og ikke en betaling.

 

Primære forskelle på anpartsselskab og enkeltmandsvirksomhed

Forskellen mellem en enkeltmandsvirksomhed og et ApS mht. hæftelse er det samme som interessentskabet lige ovenfor – personlig og ubegrænset hæftelse. Dernæst bliver du som ejer af en enkeltmandsvirksomhed beskattet med fuld personskat af dit overskud, hvorimod du kun skal betale selskabsskat med et ApS, så længe pengene står i selskabet.

Ved et ApS skal du endvidere udfærdige stiftelsesdokument, vedtægter og ejerbog. Dette hjælper vi gerne med hos ApSpartner, hvis du får behov for det.

ApS hæftelse

ApS hæftelse begrænser sig til den kapital, du har indskudt i selskabet. Du hæfter dermed ikke personligt med dine private midler såsom penge, bolig og bil.

Derudover er der heller ikke solidarisk ApS hæftelse. Det betyder, at hvis i er to ejere, og selskabet går konkurs, så hæfter i kun hver især for hver jeres indskudte kapital i selskabet.

Anpartsselskab kapitalkrav

Hvad angår anpartsselskab kapitalkrav, så skal du indskyde kontanter eller værdier svarende til DKK 50.000 ved opstart af selskabet.

Disse penge er ikke en pris med blot et indskud, og du kan dermed bruge pengene på at udvikle selve forretningen efterfølgende.

Selve prisen for stiftelse af ApS er i 2016 et beskedent beløb på DKK 670, som du betaler til Erhvervsstyrelsen ved oprettelse af selskabet.